När allt bara känns hopplöst

Puuu vilken dag igår.....

Jag mådde riktigt dåligt (som vanligt fast värre) och hade jätte ont i ena bäckenbenet och var orkeslös och kunde inte äta, så jag ringde till vårdcentralen på eftermiddagen och ville ha en tid. Hon jag pratade med var sjukt bra och förstående och gav mig en tid på akuten kl.17. Dagen innan ringde jag också och ville ha en tid men fick då svar av en sjuk otrevlig sjuksköterska att det inte fanns någon förrens den 10/6. Kan alltså konstera och tycker det är sjukt att det beror på vem man kommer till om man ska få en snabb tid.     

Kom in direkt och jag fick träffa läkaren. Jag fick berätta allt om hur jag mådde och han gjorde en kroppslig undersökning där han lyssnade på lungor, hjärta m.m och allt lät bra. Han frågade om min livssituation med jobb och annat och vi pratade lite. 


Detta jag nu kommer skriva om är kanske lite personligt och jag kanske "blottar" mig för mycket men jag känner ändå att det kanske hjälper lite att skriva av sig. Syftet med denna bloggen är just att skriva av sig. Som en dagbok man hade när man var liten. Vet ni vad doktorn sa! Han sa att jag verkade vara deprimerad och han tyckte att jag skulle gå och prata med någon. Och vet ni, vad det stämmer nog. Vissa dagar mår jag hur bra som helst medans andra dagar sover jag hela dagen och vill knappt gå ut.

Har fruktansvärt ångest inför framtiden med jobb och vad jag vill bli och var jag ska bo så det finns inte! Och det har hänt ganska många jobbiga saker på senaste tiden så jag tror det har blivit för mycket. Började med att magen började strula och nu har jag ont kroppsligt som leder och annat och är orkeslös som ni kanske läst om, har tappat aptiten och känner att jag gått ner några kilo i vikt vilket ifos behövdes men det känns inte rätt att ha gått ner på det viset som jag har gjort. Har en hemsk hjärtklappning ibland och det känns som jag ska dö. Sommaren är ju på ingång och dom bästa månaderna på hela året har börjat och jag hade önskat att jag bara skulle kunna njuta av livet och må bra. Har roliga saker att se framemot men just nu ser jag inte framemot något alls.

Har träffat 2 st doktorer som säger att alla prover är normala, doktorn igår sa till och med att jag kan bli blodgivare med mina värden! Båda har sagt att jag inte ska oroa mig för mycket vilket är super skönt, men det spelar ingen roll vad dom säger.  

Det är inte lätt att vara ung idag. Arbetslösheten är ju sjukt stor och det är inte lätt att få ett heltids jobb. Jag fyller 25 år (ångest!) i höst och jag känner att pressen på mig blir större och större. Jag känner att snart måste jag veta vad jag ska syssla med innan jag blir för gammal. Kanske låter sjukt i era öron och ni tänker säkert att jag har hela livet framför mig men det är så jag känner.

Igår efter läkarbesöket åkte jag direkt till hudläkare för att undersöka mina (1000!) födelsemärken som jag har och som tur var så behövdes det inte tas bort några, skönt! 

Detta inlägget blev säkert sjuk luddigt men jag kan bara inte hålla detta inom mig och skriva på här som vanligt låtsas som allt är bra när det inte är det.

Nu sova. Jobb imorgon 


Dagens låt...

....kommer från Montt Mardié, vet fortfarande inte vem han är men sjukt bra är han! Den som kan gissa vilken låt det är som han har översatt får en femma! Carro du får inte tävla;)

 

Torsdag, fredag och lördag

Här kommer en mega lång uppdatering.   

I torsdags hade vi bestämt date med Jon & Caroline. Vädret var ju riktigt najs så det blev Borrbystrand några timmar. Var lite skeptisk i bilen på väg dit om man verkligen kunde ligga på stranden (redan!) Låg i "hålan" bakom poolen och där var det svettigt kan jag säga! Det kändes som en riktigt varm sommardag och jag nöjt som bara den! Det finns inget bättre än att ligga på stranden! Killarna Kristoffer, Jon och Niklas kunde inte ligga still så dom hittade på lite olika tävlingar, bland annat hittade dom en stock som man skulle kasta iväg så långt man kunde.... hm...Skönt för mig och Caroline att dom försvann ett dag så vi kunde prata lite tjejsnack:) Årets första stranddag alltså. 

Vid 3 tiden stack vi och åt världens godaste glass som finns i Skillinge ovanför macken. Det är Italiensk glass, mmm 
Give it a try!

Efter det sa vi hejdå till Jon & Caroline och sedan åkte vi till Borrby för att leka med Molly. Tjejen blir ju bara större och större för var gång man träffar henne!

Vid 7 tiden träffade vi Jon & Caroline igen och då på Pizza House. Vi åt och drack gott och 1 1/2 timme senare begav vi oss för att hyra film och det blev "Allt flyter" Den var faktiskt ganska rolig. Innan vi kunde sätta igång filmen åskade och bixtra det som bara den, det var sjukt läskigt! Kristoffer svängde ihop en Marängsviss till filmen. Gott!  

I fredags latade jag mig hela dagen och framåt kvällen åt jag middag hos mamma som nu befinner sig på semester på Kreta med sina väninnor. Tittade på vädret för Kreta innan idag och det ska tydligen vara varmt och fint hela veckan. Vad härligt för dom!! Jag är inte ett dugg avensjuk... inte alls!!

I lördags mådde jag inte så bra så jag tog det lugnt här hela dagen. Jag har så himla ont i min kropp och är så orkelös. Har ont i mina leder, bäckenbenet, nyckelbenen och i armmusklerna. Har känt så kanske i 2 veckor så idag ringde jag sjukvårdsupplysningen för att höra vad jag skulle göra, kan vara skönt att få någon annans åsikt ibland. Hon jag pratade med sa att jag kunde ha ett virus i kroppen som är kan ta lång tid att bli av med... Hon sa att jag skulle försöka leva ett så normalt liv det går med motion och annat. Visst det är lätt för henne att säga, som inte varje dag har ont i sin kropp. Att bara hälla upp dricka i ett glas gör ont! Sånt som man alltid gjort innan och som alla människor gör var dag är mycket jobbigare och man kommer på sig själv att hellre ligga i soffan och göra nada än att tex att surfa på Internet som man helt plötsligt inte orkar göra för man får ont armarna när man skriver, hur sjukt är det inte! Har aldrig hört talas om detta innan att ett virus kan sätta sig på så många ställen i kroppen....

När ska jag få känna mig riktigt frisk!?! Är så himla trött på att må dåligt!! I går när vi var ute och festade så, ett tu tre orkade jag inte dansa längre... Min doktor ringde nu i veckan och sa att alla prover såg bra ut och jag är inte laktosintolerant. Jag förklarade då att jag ändå inte mår bra och han sa till mig att jag skulle höra av mig om det inte blev bättre. Jag måste känna mig bättre snart!

Har i alla fall kommit fram till att jag inte kan leva som jag gör och har gjort en tid. Jobbar inte så mycket just nu och tro mig det suger! När jag är ledig så vänder jag på dygnen och sover hela dagen. Jag sover lätt 11 timmar vissa dagar och jag mår inte bra av det. Det kan kanske också ha att göra med att jag känner mig slö. Nu är det slut med sovandet! Snart börjar mitt sommar schema och då kan jag inte hålla på att sova så här. Så nu säger jag godnatt med lite bilder från i lördags och detta ska bli det allra sista sena blogginlägget, i alla fall på vardagarna. Får se hur länge det håller....



Carro i sina nya fina skor!


Fest hos Marcus alias Muggen




På Strandpaviljongen blev Carro kär i ännu ett träd...


Första gången hon blev kär var i Påkas då också på Strandpaviljongen


Dagens låt

Ju mer jag hör den, desto mer gillar jag den.


Gloria

Dagens ilandsproblem:
Ligger i soffan med mitt täckte nästan upp över öronen och fryser så jag skakar! Elementen är avstängda och det är typ lika kallt inne som ute. Tydligen så behöver hyresvärden inte ha på någon värme på nu när det är maj månad, men jag tycker det är sjuk att man ska behöva frysa så här! Min stackars nästa är iskall. Lite värme hade ju inte skadat. Vi betalar dock inte för värmen så jag kan väl egentligen inte klaga men jag hade gladeligen gjort det bara för att få lite varmt här! 

Vilken dag jag och Carro hade i Malmö igår. Vi åkte hemifrån kl.9 och var hemma kvart över 8 på kvällen. Snacka om att vi var trötta! Gick först  på stan, sedan körde vi till Entré och Carro hittade en klänning som bara fanns på Triangeln så vi körde dit, och till sist körde vi till Lund där Carro skulle hämta sina utlånade lag böcker. Vi hann med mycket kan man säga! Jag köpte en jätte snygg jeans jacka och en söt jeans kjol (ska inte ha det samtidigt, jag lovar!) Hittade lite andra saker också så jag är hel nöjd!     

 Kl.9 i morse var jag och slingade håret. Det blev jätte fint! Det blev bara vanliga slingor och det är jag glad över nu måste jag säga! Det blev ganska ljust som alltid när man är nyslingad och tänk hur blond jag blivit om hon hade färgat hela botten. Det hade nog inte blivit så bra.... 

Beyoncés Gloria (Halo) som jag älskar, har gjorts i en svensk version av Montt Mardié, (vem är han?) Videon är med bilder från filmen En Kärlekshistora från 70-talet, en riktigt fin film. Låten är riktigt riktigt bra!

 

Ibland är livet lite scary

I februari var jag ju på seanser. Det innebar att man träffade en person som förmedlar budskap från andra sidan för ens eget välbefinnande Det kan vara vägledning med tips och råd och det kan vara hälsningar från avlidna släktingar. 

Skrev aldrig vad jag fick reda på. Ville inte berätta just då men nu känner jag att jag kan berätta en sak. Nämligen att....

Kristoffer skulle bli befordrad! Och guess what, det har hänt!!

När jag kom hem och berättade allt jag hade fått reda på, så menade Kristoffer på att jag nog inte skulle tro för mycket på "sånt"! Men nu när det inträffat så sa han att han trodde lite mer på "sånt" nu:) Är jätte glad för hans skull, han är verkligen värd det!

En sak som också är lite läskigt, gissa vad som kom i måndags? Jo den söta klänningen som jag skrev om sist! Dock kändes den lite för stor så jag vill ha smakråd hur jag ska göra, hjälp mig! 

Imorgon är det shopping i Malmö med C som gäller. Vill hitta massa fina sommar klänningar och en svart kavaj är det tänkt. 

På fredag ska jag färga håret, det behövs verkligen! Min frisör har någon idé att lägga färg i hela botten och sedan slingor ovanpå. Jag klagar alltid på att jag är så mörk i botten och vill ha bort det! Fast samtidigt vill jag absolut inte se ut så här när jag går därifrån haha:


Lite överdrivet kanske men det hade varit värsta mardrömmen!! Jag är lite tveksam till hennes idé. Snacka om att jag har ångest! Min frisör är i alla fall super duktig så det blir nog bra! 

Nu blir det snart sängen och nya Cosmopolitan som jag köpte idag.


Nät shopping

Kickade hem dessa lack leggingsen precis. 

Wet Look Leggings SEK 199, Rare Fashion - NELLY.COM


För mer än 2 månader sedan beställde jag denna underbara söta klänningen, men har fortfarande inte fått hem den! Har fått 2 st brev att den är försenad och imorgon är det jag som ringer och frågar var den håller hus någonstans. Tycker det är sjukt dåligt att det ska dröja så länge. Vill att den ska hänga i min garderob NU!  

Natti natti


Behandla andra så som du själv vill bli behandlad

Veckan har varit väldigt turbulen. Mycket roligt men också lite tråkigheter. Är fortfarande chockad över hur vissa människor beter sig. Att vissa kanske borde tänka efter lite innan man säger något som kan såra andra. Gillar raka och ärliga människor med det är skillnad när någon är elak. Kan bara säga "What comes around goes around"

Carro hade en sjukt jäkla bra låt i bilen idag. Den bästa låten jag hört på länge faktiskt. 


8/5 09

I onsdags var jag hos doktorn (en väldigt bra doktor!) som satt och pratade med mig en halvtimme om mina olika symptom. Sedan fick jag ta blodprover där dom bland annat ska titta om jag är känslig mot laktos vilket jag inte tror att jag är. Hoppas inte! Oron över "detta" har släppt lite men ändå inte. Skönt att jag blev tagen på allvar i alla fall. Nog om detta nu. 

Idag är det fredag och jag är ledig! Kl.3 ska jag få mina naglar fina av Annish sedan ska vi fika:) Var sjukt längesedan vi träffades så det ska bli skoj! Ikväll blir det middag hos svärmor då Kristoffer ska spela match i Rydsgård av alla ställen.

Imorgon ska jag sminka Kjells dotter Linda inför ett bröllop då hon ska vara tärna. Är lite nervös faktiskt brukar inte sminka andra men tycker det är sjukt kul så det ska nog gå bra! 

Nu måste jag sätta fart här, ska hinna med några ärende innan jag sitter i nagel stolen.

Dagens låt är riktig nostalgisk: Spelade typ i sönder den för några år sedan. Hörde den på radion igår och hade nästan glömt hur jäkla bra den är! Videon är så sjukt fin så det finns inte, kolla bara in super duper snygga supermodellen Helena Christensen. Saknar mitt bruna hår lite nu... 

 

Det syns kanske inte utanpå men det känns inuti

Nu är väl dom flesta ute och super skallen av sig, fast inte jag inte. Ligger och funderar på massa saker....

Vet att jag bara tjatar om hur dåligt jag mår och det är kanske inte så roligt för er att läsa om, men detta plågar mig som bara den... Idag tänkte jag att jag ska testa nått nytt så jag ringde en privatklinik men dom hade stängt denna veckan så jag ska ringa på måndag igen. Hoppa hoppas dom har tid nästa vecka. Det viktigaste för mig är att jag får en läkare som tar mina problem på allvar. Vill ha en läkare som kan förstå hur jag känner. För visst är det så att det spelar inge roll hur duktig läkaren är bara han kan se själva människan. Sist jag var hos doktorn så kände jag mig inte alls glad när jag gick därifrån. Jag bröt typ ihop inför honom och han fick mig att känna mig dum och löjlig som blev ledsen. Ni vet ju själv att när något tynger en och så kommer man till en viss gräns då bägaren rinner över. Det gjorde den då.
 
Ikväll har jag suttit och skrivit ner alla symptom jag har på ett papper bara för att jag inte ska glömma nått. Kristoffer säger ofta, att jag alltid tänker det värsta om allt och det är sant. Jag tänker så här, att jag vill vara förbredd om det skulle vara "nått" Fast det tror jag väl egentligen inte man kan vara. Hur sjukt är det inte, att jag går runt och tänker det värsta...Suck..  

Ikväll har jag varit fruktansvärt yr och det är så läskigt. Vet ni vad det jobbigaste är?! Det är att jag känner mig så himla taskig mot Kristoffer. Är inte alls den omtänksamma, gulliga, kärleksfulla Maria längre. Är typ alltid sur och grinig som om det är "en gång i månaden" typ. Kan verkligen inte hjälpa det. Jag mår verkligen inte bra och då går det ut över dom närmaste. Förlåt....

Imorgon är vi lediga och Kristoffer ska spela match så jag ska dit och titta. Först blir det frukost/lunch i Borrby. Halv 4 åker jag svärmor, Alex och förhoppningsvis Molly till Skillinge och matchen. Ska försöka koppla bort hur jag mår imorgon och bara leka och mysa med världens sötaste Mollan. I söndags när vi var hos Molly i Borrby busade vi så hon skrattade helt hysteriskt, såå himla härligt att se!! Vilken underbar unge hon är! 

Nu är jag trött och ska sova. Tankarna innan jag ska sova är jobbigast. Inga roliga tankar kan jag säga.
Tänk om....
Vill inte...  


RSS 2.0